Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 december 2010

De Jonge de Jong in Rotterdam

Op deze vrijdagavond waren we uitgenodigd voor een sponsoravond op het Deliplein in Rotterdam-Zuid. Daar zit sinds een paar jaar het geweldig leuke Theater Walhalla, een paar erg leuke restaurantjes, waaronder De Jonge de Jong, waar ik al eens eerder at en de exploitanten van het Theater hebben een ander pand gekocht aan het plein, de Kantine Walhalla, wat grote verbouwingen behoeft. Deze avond was de Kantine omgebouwd tot de legendarische Oasebar, waar Jaap Valkhof (Japie de portier) vroeger werkte. Voor achtergrondinformatie verwijs ik naar de website van Walhalla.
De ontvangst op deze zeer besneeuwde vrijdag was in het Theater. Een knus theater, waar erg leuke voorstellingen plaatshebben. We werden voorgesteld aan onze tafelgenoten en genoten van een fijn glas champagne.

Rondom kwart voor 8 liepen we met zijn allen door de sneeuw naar De Jonge de Jong, waar een deel van het gezelschap (5 tafels van 10 personen, de andere 4 tafels van 10 personen zaten in de naastgelegen ruimte, dus 90 personen in totaal) plaatsnam in de prettige ruimte met de mooie Delftsblauwe muur en waar de bekende theedoeken al op tafel lagen.

Water werd ingeschonken, dat heerlijke brood kwam op tafel, samen met erg lekkere olijfolie en de eerste wijn, een Weinrieder Grüner Veltliner 2008, werd ingeschonken. Een fijne Veltliner, fris, mineralig en mooi groenig van kleur.

Inmiddels is de (piepkleine) keuken uitgebreid met een andere kok, want de jongste De Jong zeker deugd zal doen.

Het eerste gerecht was een paté van parelhoen met een compote van peren en een oosterse salade van peterselie. Lekker, niet opzienbarend, maar wel lekker en een mooie combinatie.
De Grüner Veltliner was uitgeschonken en we kregen een glaasje Falanghina uit Campanië, die ik ook prettig vond. Wat zwaarder, maar nog steeds mineralig en fris.

De wijn begeleidde het tussengerecht. Een flan van gamba in een bouillabaisebouillon met kokkels. Een erg lekker gerechtje vond ik, het had iets hoger op smaak gemogen, maar met inachtneming dat het hier om koken voor 90 personen ging, was het prima.
Bij het hoofdgerecht werd als rode wijn een Shiraz 06, Butchman Pad, Zuid-Afrika geschonken en die beviel degenen die hem dronken. Ikzelf hield het bij wit en kreeg een glaasje Chardonnay, Domaine de Montarenne, die goed was.

Het hoofdgerecht was een reebout met pied de mouton, kastanjepuree en bietenpuree en om het af te maken een jus met chocolade. Een werkelijk heerlijk gerecht. Zelfs de kastanjepuree kon me bekoren, terwijl ik dat over het algemeen nogal duffig vind. Knap gedaan dus.

Bij het dessert kwam een glaasje Coteaux de Layon, Mas de la Tour, een allemansvriendje en deze wijn begeleidde de broodpudding met witte chocolade en een mousse van pastinaak en bleekselderij. Lekker ook.


We sloten af met goede espresso en kregen daar een blikje met stukjes roomboterkoek bij en tevreden wandelden we naar Kantine Walhalla, voor deze gelegenheid (en de komende avonden) omgebouwd tot de Oasebar, waar we genoten van diverse optredens van o.a. Joke Bruijs.



Een uiterst genoeglijke avond, waarop De Jonge de Jong zich uitstekend staande hield en goed heeft gekookt voor deze grote groep. Om snel weer eens heen te gaan en te genieten van het uitgebreidere menu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten