Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 januari 2011

Asian Glories in Rotterdam

Asian Glories.
Heel lang geleden alweer dat we er waren. En dat kwam eigenlijk door twee dingen. Ten eerste omdat ik het er de eerste keer helemaal niet zo opzienbarend lekker vond als de rest van de wereld en omdat we beneden in de kelder zaten, waar ik niet tegen kan en ten tweede omdat ik helemaal niet wist dat ze op zaterdag open zijn voor de lunch.
Puur toeval ook dat we er langs liepen op deze koude zaterdag, want we hadden onze (lees)brillen afgegeven bij de opticien aan de Meent voor allerlei herstel- en aanpassingswerkzaamheden en wandelden via V&D naar de treinenwinkel. En dan kom je langs Asian Glories.

Een heel vriendelijke ontvangst door de zeer gastvrije en geestige gastvrouw en we begonnen met een biertje. Gelukkig konden we deze ronde gewoon op straatniveau zitten, wat voor mij een veel prettiger beleving is. De inrichting is netjes, niet al te Chinezerig en de stoelen zitten er goed.
We bekeken de kaart, die leuk is. Leuker dan bij de gemiddelde authentieke Chinees in Rotterdam. Wat toch wel iets wil zeggen, want ik ben behoorlijk gecharmeerd van De Lange Muur, waar bijna altijd wachtrijen Chinezen staan.
Omdat we die avond naar Ivy zouden gaan besloten we het simpel te houden en kozen we voor het Dim Sum menu voor slechts 25 euro.

We begonnen met drie verschillende gefrituurde hapjes, waarvan me in ieder geval de donkere is bijgebleven als nogal bijzonder. Iets met aardappel was het, maar wel heel erg lekker.
De sausjes erbij waren ook lekker. Een wat zoetere en een hele scherpe, lekker!

We vervolgden met drie gestoomde dimsummetjes. Vrij bekende, maar hier toch net een tikkie lekkerder dan elders.

Na een kleine pauze kwamen er weer drie gefrituurde hapjes, waarvan vooral die met het eitje opviel. De andere waren ons ook bekend, maar ook hier weer: net iets lekkerder toch.

Eigenlijk dachten we dat we er al wel zouden zijn nu, maar het menu werd vervolgd met drie gestoomde garnalenhapjes en die waren werkelijk heel erg lekker. Mooi, heel dun, bijna transparant deeg en mooie garnalen erin.
De buikjes raakten behoorlijk gevuld, maar nog was het niet gedaan.

We eindigden met mihoen met varkenskrabbetjes en ook dat was weer erg lekker. Helaas konden we niet alles opeten, genoeg is genoeg tenslotte.
We sloten af met een espresso die ook al goed was en wandelden tevreden naar ons doel.
Om vaak terug te keren, want het is er toch wel net iets bijzonderder dan elders. Ook ietsjes duurder, hoewel ik dit Dim Sum menu dan weer bijzonder goedkoop vind.
Een aanrader dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten