Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 januari 2011

Fiskebar in Antwerpen

Op deze tweede vrijdag in januari vertrokken we al vroeg naar Antwerpen. Helaas moesten we een heel stuk terug omdat echtgenoot zijn telefoon was vergeten. Eén van de redenen dat we net na half 12 op de plaats van bestemming waren. En dat was de Leopoldstraat, want we wilden lunchen bij Het Gebaar. Het is nogal ergerlijk dat ze op alle weekdagen wel reserveringen aannemen, maar in het weekend niet. Dan hebben ze meer shifts dus. Onze vrienden waren al binnengeweest, maar alles was al vol. Niet getreurd, ik heb trouwens toch een hekel aan zo vroeg lunchen en al helemaal aan meerdere shifts, dus we pikten de auto van de vrienden op en reden naar de wijk waar we de meeste activiteiten hadden gepland, Zuid.
Ons hotel lag aan de Marnixplaats en tegen de tijd dat we er waren moest ik vreselijk naar het toilet, dat kun je weleens zo hebben.
Ik rende een restaurantje binnen en vroeg of ik gebruik kon maken van het toilet en dat mocht. Uit mijn ooghoek zag ik een piepkleine keuken, schoolborden met gerechten erop geschreven, veel tafeltjes met Gispen-stoelen en assemblagekunst aan de wand.

De mannen hadden inmiddels de auto’s geparkeerd, inchecken zouden we later op de middag doen en nu hadden we wat trek. Een blik op de schoolborden, die ook buiten hangen deed ons besluiten bij de Fiskebar te gaan lunchen. Of we gereserveerd hadden vroeg de geweldig vriendelijke bediening ons in het geheel lege restaurant. Eh nee. We kregen een pracht van een ruime tafel (eigenlijk voor 6) precies in het midden en begonnen met wat water en een flesje huiswijn. Een Terret Sauvignon, Les Vins de Salices, Les Bateaux. Een gewone slobber, maar voor nu goed. 2.50 per glas trouwens maar, heel vriendelijk geprijsd noemen we dat.
Ik zat met mijn gezicht richting schoolborden waarop de gerechten stonden, achter mij aan de andere wand hingen schoolborden met de wijnen en dat waren mooie wijnen, we besloten daar later nog op terug te komen.

Brood kwam op tafel, heerlijk stevig ciabattabrood met een lekkere knoflookboter met kruiden, heerlijk!
Het restaurant druppelde overigens geheel vol, er waren zelfs een aantal tafels met Japanners, wat volgens mij wel iets zegt over de kwaliteit van de vis hier.

We besloten tot een voorgerecht en een hoofdgerecht, ‘s avonds zouden we toch pas later aan tafel gaan.

Voor de ene tafelgenoot de garnaalkroketten, opgediend met een hele berg sla. Prima kroketten waren het, mooi glanzend van binnen en nog licht lopend, precies zoals het hoort.

Echtgenoot ging voor de tartaar van kingkrab en vond een flink torentje met veel krab op zijn bord en ook hij was zeer tevreden.
De andere tafelgenoot en ikzelf besloten tot de vissoep met rouille. Een mooie kom soep verscheen met een schaaltje rouille, een schaaltje geraspte kaas en wat getoast stokbrood.

De soep was goed, hij had iets meer gevuld mogen zijn van mij, de rouille zou ik zelf wat van meer knoflook voorzien en de kaas smolt uitstekend. Al met al een lekker soepje en een fijn begin.

We schakelden over op een Albariňo, een Valmiňor hier, die lekker was, zoals het een Albariňo betaamt.
De keus van de hoofdgerechten was nogal eenzijdig. Twee van ons kozen voor de zeeduivel, die later zeewolf bleek te zijn met champignonrisotto, truffelolie, groentjes en parmezaan en de andere twee voor de kabeljauw met ratatouille, risotto van mosseltjes en een garnalensaus.

De zeewolf viel goed in de smaak, prima van cuisson en mooi op smaak gebracht, zo ook de champignonrisotto met de parmezaan. De groentjes waren vooral paprika in diverse kleuren.

De kabeljauw was uitstekend, wel trof ik er een paar graatjes in aan, maar ach een kniesoor. De risotto vond ik erg lekker, overigens niet gemaakt van een rondkorrelrijst, maar van een langkorrelrijst, maar dat ging ook goed en de ratatouille was ook goed.
Gewoon goede gerechten dus.

Dessert wilden we natuurlijk niet.

Wel koffie, dus we kregen prima espresso.
De volgende ochtend zag ik overigens de bevoorrading van het restaurant door de groentenman. Wat een geweldige hoop groenten gaan er hier doorheen op een dag, ik zag wel 18 kratten.

Ook ‘s avonds zat het restaurant geheel vol, dus het is vast een hit in deze populaire wijk.
Nog een opmerking over de bediening. Zeer attent en vriendelijk en voor iedereen, terwijl het restaurant dus geheel vol was, een vriendelijk woord. Echt leuk.

Beslist een aanrader dit restaurantje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten