Totaal aantal pageviews

zaterdag 12 juni 2010

Parkheuvel in Rotterdam

Parkheuvel. Tijdens mijn rondkijken op de site van Diningwiththestars zag ik zomaar tot mijn grote verbazing dat op zaterdagavond een tafeltje voor 4 bij Parkheuvel mogelijk was. Tja, dan is voor mij de keus snel gemaakt. Het eerder gereserveerde restaurant snel afgezegd en de reservering was gemaakt.
Keurig op tijd bestegen we de trappen, vooral de jongens vonden het allemaal erg leuk, want Parkheuvel, ja dat vinden ze toch wel heel bijzonder. Vooral Ole wil er eigenlijk al jaren naar toe en vanavond ging dat dus gebeuren.
De ontvangst was allervriendelijkst en tot mijn grote verbazing, waarbij tegelijk ook het kwartje bij me viel, werden we niet de lounge in genood, maar liepen we links de gang in, waar normaliter het zaaltje is voor privé-diners. De deuren waren opengeschoven en een flink aantal tafeltjes waren er neergezet. De airco draaide op volle toeren, het zaaltje is flink lager dan de restaurantruimte; na enige tijd kwam een echtpaar binnen die direct vroegen of de airco lager mocht, waardoor het op de duur wat benauwd werd daar in het hoekje. Wel kregen we een ronde tafel, zoals ik had gevraagd, maar we zaten flink in het loopje. Ik begreep dus direct waar de extra stoelen vandaan kwamen....
Tijdens de maaltijd heb ik aan de vriendelijke sommelier gevraagd ons de gegevens van deze avond te mailen, maar ondanks het achterlaten van het emailadres en het tot tweemaal toe per email nog eens navragen heb ik helaas niets mogen ontvangen, dus de wijnen worden in deze recensie niet beschreven. Mocht ik ooit nog iets ontvangen, dan zal het worden aangevuld.
We begonnen met een glaasje Cava, die goed was. Opvallend was dat na onze bestelling de na ons binnenkomende gasten direct champagne werd aangeboden, blijkbaar moest er flink verdiend worden deze avond.
Erbij wat knabbels. Een hoorntje met avocado; een maracon met wasabi; een stengeltje met het een of het ander; wat kroepoekjes en de bekende cannelloni met piccalilly, sesam en zeezout. Aardige knabbels.
Het menu voor de avond werd ons uitgelegd en we kozen voor het wijnarrangement.
Bruisend water voor twee mannen, ijswater voor Ole en mij, brood en aanverwante zaken en we konden beginnen.
Een amuse verscheen. Een stukje haring gelegen op heel fijn gehakte ui met appel, erop een koekje en schuim van korenwijn. Een lekker hapje.
De eerste wijn werd ingeschonken. In zijn algemeenheid: alle deze avond geschonken wijnen waren prima. Niet opzienbarend, maar goed genoeg voor een avond als deze. Bovendien schonk de sommelier prettig door, wat gezien de lange, lange wachttijden tussen de gerechten hielp ons humeur op peil te houden, complimenten dus voor de sommelier.
Het eerste gerecht was tonijn met asperge. Twee quenelles mooie rauwe gemarineerde tonijn met drie halve asperges met een vinaigrette van ei en viseitjes troffen we aan en we vonden het lekker. Het zag er ook mooi uit.
Het tweede gerecht, kreeft Thermidor, hier niet in de schaal, maar als klein torentje opgediend, was aardig. Niet geheel warm (meer) en door de gratin die vrij dik was aan de zware kant wat mij betreft. En ik vond de kreeft erg fijn gesneden, van mij mogen de stukken kreeft wat groter zijn, maar dat is persoonlijk.
Het derde visgerecht was een bekende voor mij. In 2008 at ik het met zeebaars, vanavond was het met een stukje tarbot. Tarbot dus van de plancha op een bedje van stoof van allerlei groentjes, opperdoes en blokjes rundvlees. Net als de vorige keer was ik niet zwaar onder de indruk. Ik vond het best lekker, maar kreeg nu niet echt een wow-gevoel.
Het vleesgerecht van deze avond was gepocheerde ossenhaas van Angus-rund, met erbij een ravioli gevuld met sukade, erop wat artisjok, erbij wat groentjes en een mooie saus eromheen. Prima, prachtig mals vlees en ook alle bijgerechtjes waren lekker. Een mooi klassiek gerecht, goed uitgevoerd.
Vier kraakverse madeleines werden op tafel gezet, ter inleiding van het dessert wat later verscheen. De madeleines waren in orde.
Het dessert van deze avond was een bekende van me, althans een vriend van me kreeg het in 2008, toen ik voor de kaas opteerde.
Een dessert in drieën.
Een granité van gin met dragon, een ravioli met aardbeitjes en een cocktail romanov met heerlijk aardbeienijs. Rood fruit is altijd een prima afsluiter vind ik en dat vond ik deze avond weer.
We sloten af met drie espresso en een thee, waarbij we van een plateau nog wat bonbons mochten kiezen en later verscheen er nog een plateautje met wat zoetigheden. Na het betalen van de rekening verlieten we zonder uitgeleide, het personeel was even onzichtbaar, Parkheuvel. Het zal enige tijd duren voor ik hier weer naar toe zal gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten