Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 maart 2011

Shabu Shabu in Rotterdam

De Japanse All you can eat restaurants vliegen de grond uit. Ooit begonnen in Rotterdam met Sumo (inmiddels alleen in Rotterdam al 3 vestigingen) en daarna uitgewaaierd naar de rest van het land.
Shabu Shabu vonden wij altijd net iets beter dan Sumo en omdat schoonzus nog nooit Japans had gegeten gingen we met zijn zessen naar de tweede shift op zaterdag bij Shabu Shabu. Afgeladen vol was het er. Ja, wat wil je ook in Nederland als je net zoveel mag eten als je wilt voor 23.80 per persoon.....
Het concept is hetzelfde als in alle andere all-you-can-eat-dingen: per ronde een aantal items per persoon, eerst dat opeten en dan de volgende ronde bestellen. Dat wat je niet opeet, daar moet je voor betalen. Wat ik prima vind, op die manier bestellen de meeste mensen tenminste normale hoeveelheden.
Wij kregen een tafel voor 6 op een hoek, wat nog enige ruimte biedt, maar ook hier was de akoestiek bepaald slecht, ernstig vermoeiend voor een avondje uit. Maar je bent ook geen avondje uit bij dit soort restaurants, je wordt geacht te eten en te verdwijnen...


Na overleg besloten we de eerste ronde te bestellen. Eerst een ronde sushi. (voor degenen die geïnteresseerd zijn in wat wat is, zie website, daarop staan ze allemaal).
Suzuki, ebi, saba, tako, kani, unagi, hokkigai, smoked salmon, hamachi, salmon cheese maki, sake maki, kappa maki, tekka maki, futo maki, california maki, spicy tuna maki en een tweetal salades, de tako sarada en de cucumber tsukemono.

Het zag er prachtig uit en ik was blij dat we vier grote mannen bij ons hadden, die wel trek hadden. Ikzelf heb me vooral bezig gehouden met de komkommer, de californian sushi, de futo maki (die grote met 4 of 5 vullingen) en de spicy tonijn. Erg lekker.

Ook de Salmon cheese maki vond ik erg lekker, die kende ik nog niet.
Eigenlijk was alles erg lekker, want in een mum van tijd waren alle borden leeg. In het schaaltje bij je bord goten we uiteraard de sojasaus, waarbij sommigen flink wat wasabi er door roerden en helaas was er hier geen ingelegd gember, dat was wel jammer.


De tweede ronde werd voor een deel weer sushi, eigenlijk dezelfde die we ook de eerste ronde hadden, met uitzondering dan van de tobiko en de sake maki avocado en zo’n handroll, de ebi temaki. Ik ben daar niet zo kapot van, ik vind het altijd erg veel nori. Verder bestelden we wat ebi tempura, ahirue, tori no kara-age, ebi chili en kaki furai.

Vooral de chiligarnalen vond ik bijzonder lekker, zo ook de gefrituurde oesters.
Ook deze ronde was weer zo verdwenen.


De derde ronde waren voornamelijk warme hapjes, zo kozen we de potato cheese balls, de botaniku furai, harumaki, tori teriyaki, teba yaki, yaki mushrooms, chikuwa kushi, yaki tori, gyu yaki, ahirue nog een keer, de gyu niku, de tori no kara-age en weer de ebi chili. Ook nog een noedelgerechtje, de yaki meshi en nog een purple leaf fyoza.

Wederom was alles erg lekker, met name de stukjes bief van de plaat en de krokante varkenshaas.

Na afloop van deze derde ronde waren de buiken meer dan gevuld, we kregen nog een ijsje, waarbij je kon kiezen uit vanille, mango, zwarte thee of groene thee. Ik koos groene thee en vond het lekker, alle anderen genoten ook van hun gewoon lekkere bolletje ijs.
We sloten af met koffie en liepen de koelte en de stilte van de avond in.
Een avondje uit kun je het niet noemen, maar het eten is er wel goed. En de prijs-kwaliteitverhouding is natuurlijk uitzonderlijk. De volgende keer gaan we wel naar een rustiger restaurant, want het is natuurlijk veel leuker om ook nog wat te kunnen babbelen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten