Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 juni 2011

Millers in Rotterdam

En alweer hadden we een bijeenkomst van een clubje vaste forummers. Deze keer in Rotterdam. Uit Griekenland, België, Groningen en Den Helder, kortom zo ongeveer uit alle windstreken.... Ik kwam net iets te vroeg aan op het prachtige terras van Millers. Voor informatie over dit fijne restaurant verwijs ik naar de website. Er stond een fijne ruime tafel voor ons neergezet op het mooiste plekje van het terras. Je zit heerlijk daar zo in hartje Delfshaven, zeker op zo’n geweldig mooie dag als wij hadden. Na wat wijntjes (Astica, behoorlijk lekker) kregen we wel trek en we besloten eigenlijk allemaal eensgezind tot het driegangen verrassingsmenu, waarbij we konden aangeven of we als hoofdgerecht en als voorgerecht vis of vlees wensten. Brood kwam op tafel met wat smeerseltjes, karaffen water waren ook geen probleem en na enige tijd kwamen de voorgerechten.
Het vleesvoorgerecht was een salade met gerookte eend en citrusvruchten en dat viel geweldig in de smaak. De citrus was sinaasappel.
Het visvoorgerecht was een bolletje huisgemaakte aardappelsalade omwikkeld met gerookte zalm. In de aardappelsalade was duidelijk de bieslook en het ei aanwezig, een lekker voorgerecht. Na een keurige pauze, de bedienende jongeman voelde feilloos de sfeer aan van ons gezelschap en speelde daar op een heel prettige manier op in telkens, verschenen de hoofdgerechten.
De vleeskiezers kregen een fijn bord met gegrilde runderentrecote op een bedje van asperges en Oosterse groenten. Hoe Oosters weet ik niet precies, ik zag eigenlijk buiten de asperges alleen courgette, maar ik hoorde alleen maar positieve geluiden, dus het zal ongetwijfeld in orde zijn geweest.
Het visgerecht bestond deze middag uit krokant gebakken rode mul met asperges en huisgemaakte tomatendressing. Op een langwerpig bord vonden we mooie asperges, daartussen lekkere ratatouille en erop twee stukjes fijne mul. Ernaast nog een olieachtige tomatendressing en het gerecht was compleet. En lekker en dat is het belangrijkste nu eenmaal.... Na weer een hoop gebabbel, de schaduwen van de historische panden werden al langer, kwamen de dessertjes.
Twee van ons hadden gekozen voor het kaasplankje, wat bestond uit harde Nederlandse kazen en ze waren er erg tevreden over. De rest had toch wel trek in zoet en kreeg een dessertje in tweeën.
Rechts een glaasje met in wodka gemarineerde aardbeitjes, heerlijk fris en rechts een parfait van rood fruit, die ik erg lekker vond. Ik hou erg van de structuur van parfait namelijk. We sloten af met koffie en espresso, waarbij nog wat koekjes kwamen en toen was het eigenlijk de hoogste tijd om huiswaarts te keren, vijf van ons hadden nog een lange reis voor de boeg.
Het was weer een zeer genoeglijk samenzijn en het restaurant en zeker de bedienende jongeman heeft daar zeker een belangrijk steentje aan bijgedragen. Complimenten voor Millers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten