Totaal aantal pageviews

vrijdag 12 augustus 2011

Izkaya in Rotterdam

En weer viel er een kortingsactie mijn mailbox in, Korting van de Kaart. Tegen mijn gewoonte in nam ik de restaurants snel door en mijn oog viel op Izkaya. 30% korting op het eten. Proberen dus dan maar. De reservering was snel gemaakt, helaas was Maurits op de avond zelf verhinderd, dus met zijn drietjes reden we richting Lijnbaan in Rotterdam. Parkeren kan tegenover het Hilton, even de hoek en we waren er.

Een trendy lichtgrijze inrichting, links een ijzeren wenteltrap naar boven waar ook tafels staan, een lange bar en daarachter een zestal tafels met erboven de beamers, waarmee de tafels uiteindelijk bediend worden.
We kregen een uitleg over het gebruik van de tafels van het vriendelijke personeel en gingen aan de slag met het bestellen.
Eerst wat water en wijn. Geen karaffen water hier, maar Chaudfontaine voor maar liefst 6.50 per fles....Minpunt. De wijnkaart is klein, maar wel voor ieder wat wils, wij kozen voor een Yalumba Viognier en die beviel ons, een allemansvriendje en dat is prettig in een Oosters restaurants.

We begonnen met wat kroepoekjes, die erg lekker waren. Er zat een kruidje over wat ook echt wat toevoegde.

Daarna voor ons alledrie wat sushi, die op zich uitstekend waren, maar wel erg groot. En dus erg zwaar. Erbij wat soyasaus, ingelegde gember en wasabi, dus iedereen tevreden.
Hierna schakelden we over op wat small dishes. Niet dat het iets uitmaakt of je small of medium bestelt, het is de bedoeling dat je de gerechtjes deelt en als je ermee klaar bent, weer opnieuw bestelt.

Ole koos voor de Tuna Tanaki en kreeg werkelijk prachtig aangeschroeide tonijnplakjes met sesam, die heerlijk waren. De tonijn was gemarineerd in zoete sake en erbij lag nog wat ingelegde gember.

Echtgenoot en ik kozen voor de gamba tempura, die werd geserveerd in een houdertje op een stokje en ook erg lekker waren. Heerlijk licht de tempura en niet zo’n gigantische hoeveelheid beslag eromheen, prettig. De gamba’s zijn hier gemarineerd in knoflook, limoen, gember en rode peper.



Daarna de five spice pork ball’s. Heerlijk krokant varkensvlees kregen we, gemarineerd in vijf kruiden met lente-ui. Ook al erg lekker, heerlijk krokant ook.

We vervolgden met de chicken kara-age, kip gemarineerd in gember, sake en sojasaus met nori en Kewpie mayonaise. Ook dit vonden we al weer erg lekker. De gerechtjes hier hebben een duidelijke verfijning, die de all you can eatrestaurants toch eigenlijk wel ontberen. Niets ten nadele verder van die restaurants hoor, want de prijs-kwaliteitsverhouding daar is verder uitstekend.


Na enige rusttijd besloten we tot smoked fillet of duck. Gerookte filet van eend, met een salade van peer, komkommer, munt en dadel. Tot mijn verrassing was het gerecht geheel koud, wat ik niet had verwacht. Wat niet wegneemt dat het werkelijk heerlijk was. De plakjes eend waren boterzacht en de rooksmaak was duidelijk aanwezig.

Hierna moesten we natuurlijk ook nog de grilled coquilles proeven. De coquilles zijn hier dus gegrild en erbij krijg je dan soba noedels, mizunapesto, wasabi en rucola. De coquilles waren prima, maar zagen er wel wat bleekjes uit jammer genoeg. De salade en de pesto waren erg lekker.

Wat me ook intrigeerde was de Thai pandan chicken, dus ook die wilden we graag proeven. Het gaat hier dan om in pandanbladeren gefrituurde kip met citroengras, knoflook, sjalot en honing. Je wikkelt de bladeren eraf en daarna kun je gewoon de kip opeten. Ook alweer bijzonder lekker.
De buikjes begonnen vol te raken, maar toch moesten er nog twee gerechtjes geproefd worden.

Allereerst de crêpes with preserved duck. De bekende gekonfijte eendenflinters met hoisinsaus, pannenkoekjes en fijngesneden rauwe groenten. Ook alweer erg lekker.

En tot slot de hotstone beef tenderloin. Ossenhaas gemarineerd in zwarte bonensaus met aubergine in een vintage-azijn. Het leuke van dit gerecht is dat het vlees wordt geserveerd op een hete (bloedhete) steen, zodat je de gaarheid van het vlees helemaal zelf kunt bepalen. En het vlees was uitstekend. Ook alweer erg naar tevredenheid.

Nog even over de tafels. Op zich is het leuk dat je interactief kunt dineren, hoewel het best veel ruimte inneemt op je tafel. Bovendien is het restaurant niet flexibel qua inrichting, want je bent natuurlijk afhankelijk van de beamers die boven je tafel moeten hangen.

Wij werden het redelijk snel zat om iedere keer met de ronde muis die in de tafel is verwerkt en waarop je toch wel aardig hard moet drukken te moeten werken, vooral ook omdat er vreemd genoeg regelmatig iets op de bestellijst - die je ook kunt oproepen per plek op de tafel, waarbij je dan je eigen bestelling en bedrag kunt zien en de bestelling, incl. bedrag van de hele tafel - kwam te staan wat we absoluut niet hadden aangeklikt. Dan helpt het wenken van de bediening overigens wel, zij kunnen het weer voor je weghalen.
De kwaliteit van het eten is uitstekend. Wat ook wel mag, want de rekening is hier gepeperd. Natuurlijk hebben we flink geproefd, maar zonder de 30% korting zouden we 236 euro kwijt zijn geweest. Dat is uiteraard incl. een frisdrank, flessen water, flessen wijn en koffie, maar als ik dat afzet tegen de kwalitatief dan wel iets mindere all you can eatrestaurants ga ik toch wel even twijfelen.
Maar de ervaring was leuk!

zaterdag 6 augustus 2011

Le Cirque in Scheveningen

Broer en gezin wilden graag eens naar een musical, dus toen ik de aanbieding in mijn mailbox kreeg was het snel geregeld.

Op zaterdag 6 augustus reden we naar Scheveningen, parkeerden en gingen het Zomermenu proeven bij Le Cirque. Een driegangenmenu voor slechts 28.50, ik was benieuwd.
Er stond keurig een lange tafel voor ons klaar, ons werd gevraagd of we iets wilden drinken en we moesten even kiezen of we vlees of vis wilden als hoofdgerecht. Nu was het visgerecht iets met zalm en ik hou niet van zalm en met mij niemand van het negenkoppige gezelschap, dus we namen allemaal het vleesgerecht.
De aperitiefjes kwamen, voor mij een droge witte wijn. Een La Colonia, een sauvignon uit Argentinië aldus de redelijk vriendelijke mevrouw.
De inrichting is nogal gewijzigd sinds Kranenborg hier weg is, alleen de lift van beneden is gebleven. Prettige stoelen, langs de wanden halfronde bankjes, een kleurstelling die aan goudkleurig doet denken maar eigenlijk gewoon beige is. Wel ruim van opzet en een airco die het goed doet...

Al vrij snel kwam het voorgerecht. Op een plateautje drie glaasjes. Eentje met een kipcocktail, eentje met gazpacho en eentje met tartaar van zalm met een wat onduidelijk sausje. Ervoor een keihard koekachtig iets. Geen brood, ook geen knabbeltje bij het aperitief en ook geen amuse.
Alleen de gazpacho vond ik te doen, de rest vond ik ondermaats. Kipcocktail met heel veel mayonaise en weinig kip en zalmtartaar met stukjes appel erin, hoe verzin je het.


Het hoofdgerecht kwam en dat was entrecote in een rode wijnsaus. Ik had geluk, mijn entrecote had niet al te veel vet gelukkig. Bij anderen verdween ongeveer de helft op de rand van het bord vanwege te vet. Erbij een niet heel slechte saus, die slechts in de verte aan rode wijnsaus deed denken, een aardappeltaartje wat ik best lekker vond, een enorme berg broccoli wat ik haat en wat biet- en andere spruitjes. Oh, en nog twee keiharde groene asperges. Ik werd er wat lacherig van, we hadden beter in de omgeving iets kunnen gaan eten. Het is dan wel niet duur, maar wat je ervoor krijgt...

Het dessert was een glaasje bosvruchtenbavarois met rood fruit onderin.
Erop wat aalbesjes, een stukje appel en een partje sinaasappel waar nog wel wat veel wit aan zat. De bavarois was niet heel slecht, maar ook niet goed. Wel lekker koel.
We sloten af met een espresso, die lauw was toen ik hem kreeg en het crèmelaagje was al neergeslagen.

Toen we bijna klaar waren kwam de mevrouw nog met een heel klein glaasje Liquor 43, dat zoete Spaanse drankje, wat dan wel weer vriendelijk was natuurlijk.

Van de voorstelling hebben we genoten, van het eten niet. Geen aanrader meer. Ik besef dat 28.50 een klein bedrag is, maar als ik zie wat we kregen zou ik me diep schamen als restaurateur. Het verwenniveau zit zo ongeveer op het vriespunt hier.