Totaal aantal pageviews

zondag 7 november 2010

Savarin in Gent

Nadat we het vriendelijke hotel Focus hadden verlaten na een klein ontbijt wat beter was dan de vorige keer reden we richting de kust. Ons doel was het Paul Delvauxmuseum. Dat staat eigenlijk al jaren op het lijstje, maar vanuit onze woonst is het best een lange rit. Vreemd genoeg, althans ik had het niet verwacht gezien de website, ligt het museum in een soort bungalowwijkje.

Parkeren kan tegenover het gebouw, wat volgens ons vroeger een restaurant was. De collectie is absoluut het bekijken waard, dus als iemand in de buurt is: zeker gaan!
De Panne ligt hier om de hoek, dus dat wilde ik even zien. Ik was vergeten hoe troosteloos kustplaatsen kunnen zijn als de zon niet schijnt en De Panne was hierop geen uitzondering. Ik hou eigenlijk helemaal niet van kustplaatsen, toeristisch, druk en ik heb er verder niets te zoeken, dus we reden er snel weer uit.
Opeens was het rondom half 2 en we kregen wel weer wat trek. Gent in dus. We kwamen uit op de Vrijdagmarkt, daar zit een grote parking onder en ik kende dit stukje Gent nog niet. We kozen gewoon op goed geluk één van de vele eetgelegenheden en het werd Savarin.
En dat viel ons helemaal niet tegen.
Een leuke, typisch Belgische kaart, precies wat we wilden deze middag.

Een flesje wijn natuurlijk, een Touraine, gewoon, simpel, licht en lekker.
Voor echtgenoot het konijn op grootmoeders wijze waarbij een bakje heerlijke aardappelkroketjes kwam.

Zijn konijn was uitstekend, een flinke portie ook trouwens, erbij homemade appelmoes, die nog warm was (of weer warm gemaakt, maakt niet uit), mayonaise voor de kroketjes en wat sla. Gewoon goed.
Voor mij de Gentse waterzooi met vis en die was heerlijk. Boordevol heerlijke vissoorten, groentjes, wat aardappeltjes en alles perfect van garing.

Erbij broodjes met boter, maar die at echtgenoot op bij zijn saus. Ik at wat van zijn kroketjes, niet veel, want ook mijn bord was een flinke portie.
Koffie ter afsluiting en daarna reden we met gezwinde spoed naar huis, waar de zonen enkele uren later ook weer aankwamen.
Zeker een aanrader dit Savarin. Niet bijzonder, maar gewoon goed. Voor een fijne prijs ook nog eens, terwijl je toch op een toeristisch plekje zit. Fijne terrassen ook voor als het mooi weer is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten