Totaal aantal pageviews

zondag 10 oktober 2010

La Vision in Keulen

Het was weer werkgroepweekend en dat vond deze keer plaats in Keulen. Wij waren er al op donderdagavond, waar we geweldig lekker hebben gegeten bij een Bib Gourmand op loopafstand van het bijzonder prettige hotel waar we logeerden, Hotel Im Wasserturm. De Bib Gourmand, Basilicum genaamd, lag op loopafstand van het en dat is een restaurant wat ik absoluut kan aanraden. Geweldig vriendelijk personeel, heerlijk eten, fijne wijnen, kortom alles klopte er. Helaas was ik zo dom om op de vrijdagavond nadat we die dag het Schokolademuseum, Peters Brauhaus en nog allerlei andere gelegenheden bezocht hadden mijn fototoestel te vergeten in een taxi, dus ik kan Basilicum helaas niet recenseren, zo ver strekt mijn herinneringsvermogen helaas niet. Ook Peters Brauhaus dus niet en ook niet het restaurantje van het Museum Ludwig wat we op de zaterdagmiddag bezochten.
Maar.....het diner op de zaterdagavond kon wel weer gefotografeerd worden, want ook in Keulen zit een Mediamarkt.

We dineerden in het sterrenrestaurant (eentje) van het hotel, La Vision. In de Private Diningroom met een groot dakterras met een prachtig zicht over Keulen. Het hele weekend lang hadden we trouwens prachtig weer, menig terras werd dan ook bezocht.

We begonnen met een bubbel op het terras en al snel zat de stemming er goed in. Dat is meestal zo met deze groep overigens. Na enige tijd werden we aan tafel genood en kregen we een amuse. Maar niet voordat water en wijn werden ingeschonken. Als witte wijn was gekozen voor 2009, Riesling ‘Eierfels’ Q.b.a., Schlossgut Diel, Nahe en die was geweldig lekker.

De amuse was een pompoensoepje met een chip van het een en ander, waarop een lekkere crème lag en wat kruidjes. Een perfect soepje en een mooi begin.
Het voorgerecht was Blumenkohl ‘polnisch’ mit zweimal Seezunge. Bloemkool met zeetong dus.

Maar niet zomaar bloemkool en niet zomaar zeetong, nee, geweldige zeetong, prachtig van cuisson en heerlijk in de boter gebakken. De bloemkool kregen we als crème, als krokantje en er was ook nog een vrij grote groene bal, waarin bloemkool zat, maar die wat wegviel tegen het kruidengeweld van de buitenkant. Wat niet wegneemt dat het allemaal heel erg lekker was. En ook zo anders, leuk vond ik dat. Erbij nog een oranje toefje pompoencrème voor de kleur.

Het tussengerecht was Kaisergranat met Gemüsevinaigrette en Estragonchips. Kreeft dus met een vinaigrette van en met groenten en chips van dragon. Een prachtig lief klein kreeftje lag op het bord, eronder de groentjes en erop de heerlijke chips. De kreeft was wederom perfect en alweer was ik verrast.
Het werd tijd voor wat toespraken, want we namen afscheid van een van de leden van de werkgroep en de rode wijn werd ingeschonken. Een 2005 Kallstadter Kronenberg, Spätburgunder Spätlese trocken, Weingut Köhler Ruptrecht, Pfalz en ook die wijn was bijzonder lekker.

Een uitstekende begeleider bij de Rinderfilet mit gebratenen Steinpilzen. Biefstuk dus met gebraden paddestoelen. In een mooie roomsaus lag het uitstekend rosé gebakken vlees met erop een helaas loeizoute puree van het een of het ander met erop nog een chipje van ik meen knolselderij. In al zijn klassiekerigheid toch een goed uitgevoerd gerecht en wel zo veilig ook met een grote groep, dus ik had er alle begrip voor.

In een kommetje erbij nog een aantal ronde chipjes van aardappel, die erg lekker gekruid waren.

We vervolgden met Käseauswahl von Affineur Waltmann en dat was een erg lekker bordje met rauwmelkse kaasjes met wat lekkernijtjes, waarbij ik nog zo’n lekker glas witte wijn dronk.

Het dessert deze avond was Knusprige Schokoladentarte mit geeistem Fenchel en eerlijk gezegd was ik niet kapot van deze combinatie, hoe leuk bedacht verder ook. Op de een of andere manier werd de chocolade er taaiig door en de smaakcombinatie vond ik ook niet bepaald briljant.

We sloten deze uiterst genoeglijke avond af met goede espresso en allerlei lekkernijen en we hebben nog lang na zitten praten. Het jaarlijkse werkgroepweekend was wat mij betreft weer een succes.

Keulen is een erg leuke stad met mooie winkels, prachtige musea en uitstekende restaurants, waarbij ik Basilicum echt van harte aanbeveel. Ik had er heel graag een recensie over geschreven, want ik vond het er werkelijk erg goed. La Vision vond ik ook goed, zeker wel sterwaardig met een aantal verrassende combinaties en dat laatste is leuk, want het was een behoorlijk grote groep. Ik meen 22 personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten